Otsing sellest blogist

teisipäev, august 28, 2012

Tulipunane lilleke



Tegelikult olin ma endale andnud lubaduse, et Midara Microst ma rohkem ei koo ja üldse mingeid lõngu enam kokku ei osta. Siis aga tuli musta salli isu ja ikkagi pressisin poeuksest sisse. Musta ei olnud, aga mis ma nägin- uued värvid! Üks ilus sinine ja PUNANE! Täpselt selline, mida ammu tahtsin, kohe peale vaadates tuleb meelde muinasjutt tulipunasest lillekest. Just selline see lilleke minu ettekujutuses oli. Ostsin lõnga KOHE ja MITU TOKKI! Kuduma oli ka vaja hakata kohe, ülejäänud asjad jäid kõik ooterežiimile. Plaanisin uue kudumi kingituseks ühele kenale inimesele ja kudusin Südameräti. Vardad 2,5, nendega ei jäägi Micro lörtsakas. Kolmnurkrätt valmib väga kiiresti, viie päevaga sai valmis.

pühapäev, august 26, 2012

Vesiroosipitsiga sall



Vesiroosisall sai valmis. Väga kaua aega läks, aga ega kiiret ju ka kuhugi polnud. Tema kõrvalt sai tehtud päris palju muid asju. Tegin talle ka vesiroosidest pitsi, aga ma ei tea, kas see oli kõige parem mõte.
Juba enne valmimist on sellel sallil väga kirju ja huvitav elulugu. Ta sai osaleda Saara kirjastuse käsitöökooli rikastavas kuduõhkkonnas. Sall tutvus Nancy Bushiga, mis oli minu selle suve tipp-kudusündmus. Kudusime teda koos Nancyga käsitööpoes (Nancy muidugi oma salli) ja vestlesime Ameerikast, Eestist ja kudumisest. Ääretult tore inimene, kes on teinud maailmas tohutu töö Haapsalu salli tutvustamiseks ja ma ei saa siinkohal kekutamata jätta, et minu must Tuulikukirjaga sall sõitis ka Ameerikasse.





Siis osales ikka veel poolik sall pitsipäeva kooskudumises, mis oli vapustavalt tore üritus. Tänud kõigile korraldajatele! Nii palju päris ja virtuaaltuttavaid kudujaid. Ja andku kõik virtuaaltuttavad mulle andeks, kui ma neid nägupidi ära ei tunne- no lihtsalt mul on halb nägudemälu ja ega pilt blogis alati ei ole adekvaatne ju ka :)

Ja siin ta nüüd on, kootud juba vanast tuttavast Austria lõngast, varrastega nr.3

neljapäev, august 23, 2012

Reklaamtahvel ja linikud

Et tikkimiskäsi täiesti rooste ei läheks ja õpitud oskused ei ununeks, tikkisin kaks linikut. Kuna õmblemisega on nagu ta on, siis toorikud pärinevad poeletilt.
















Kootud reklaamtahvel. Kahekordselt võetud puuvill-viskooslõim ja varras nr.6. Kuninganna Silvia mustrilise lapikese suurus 50x90 cm. Raami autor koduspeetav meesinimene, kellel on kõrgemalt poolt antud võime teha peedist pesumasinate trumleid.



kolmapäev, august 15, 2012

See ei ole minu sall



See on Siiri sall. Aga ta kuivas minu raami peal ja siis me otsustasime teda maailmale esitleda, sest see on selle mustriga sall, mida pitsipäeval võistu kooti. Nii, et kui mõni võistleja satub seda siin nägema, siis saab ta ettekujutuse, kuidas tema väike võistluslapike sallina välja näeks. Mulle väga meeldib ja varsti läheb ta ka minu varrastele.

laupäev, august 11, 2012

Veel lapirandmeid



Värviliste lõngade ahnitsemise tõttu veel lapirandmeid

neljapäev, august 02, 2012

Pitsipäeva eel

Kuna ma ise miski sallikandja ei ole, aga midagi pitsilist võiks ju pitsipäeval ikka üll olla, siis kudusin ühed peenemad poolkindakesed, et nendega siis promeneerida.


Viimasel hetkel valmis veel üks sall. Teekiri rätiraamatust. Mustril on omadus minna ühe kirjakorra jooksul kahes kohas sassi, mida ta ka korduvalt tegi. Seega rohkem ta kudumisele ei saa.